Svensson Bengt (2008)  ”Ytbehandling av slöjdföremål”. Ca 115 sid.
Boken är avsedd för skolslöjdens samtliga åldersgrupper och för den som ägnar sig åt ytbehandling av slöjdföremål privat eller i studiegrupper.
Utgåvan består av en A-4 pärm med ett usb-minne, från vilken nedanstående innehålls skrivs ut och sättes in i pärmen. Boken säljs även i utskrivet skick.
Ett stort avsnitt ägnas åt sätt att arrangera ytbehandlingsavdelningen och förutsättningarna för en lyckad ytbehandling. Se vidare de över 25 vardagliga problemställningar som går att ladda hem nedan.
Boken tar även upp kulturella anknytningar och tipps till läraren på hur dessa kan inspirera till enkla experiment och tillämpningar för dagens slöjdföremål. Ett avsnitt ägnas åt enkla grundläggande metoder för färgblandning, färgval och färgblandningsövningar.
Stort utrymme ägnas åt metodiska tips, för att ytbehandlade föremål skall få en högre kvalité efter ytbehandlingen än före. Tyvärr har många gjort den bittra erfarenheten, att det ofta blir tvärt om, att ytbehandlingen sänker kvalitén på slöjdföremålen.
Boken omfattar ett antal tydliga och instruktiva arbetsbeskrivningar, som eleverna steg för steg kan följa, vid ytbehandlingen av en mängd olika slöjdalster.
Boken omfattar även ett galleri inspirerande bilder, som väcker intresse för eget skapande och experimenterande med färger och ytbehandling.
Genomgående för boken är att förenkla, inspirera och hålla nere kostnaden för ytbehandling av slöjdföremål.
Ett utlåtande om boken varit: ”Ja ordnar man ytbehandlingen på det sätt boken beskriver, kommer eleverna att vilja ytbehandla och måla mycket mera.”

Ladda hem problemställningar som boken ger svar på

Ladda hem provsidor som pdf fil

Hem

FORM I TRÄ :: Bengt Svensson :: Sälggatan 2 :: 590 49 Vikingstad
Tel/fax: 013-810 11 :: E-post: 01381011@telia.com

Få mer tips och råd i min blogg